Catalan Water Partnership | El sector de l’aigua a Catalunya
16065
page-template-default,page,page-id-16065,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

El sector de l’aigua a Catalunya

El sector de l’aigua és tradicionalment organitzat entorn de l’anomenat “Cicle de l’Aigua”. Ara bé, amb una visió més àmplia del conjunt del sector també s’hi podien incloure les empreses auxiliars com les encarregades de les infraestructures relacionades amb la gestió de l’aigua (constructores, fabricants de béns d’equips i desenvolupadores de tecnologies) o bé, les empreses de serveis (enginyeries, consultories i laboratoris). El clúster de l’aigua té un enfocament multidisciplinar, el seu focus és l’ús sostenible de l’aigua i on per tant hi tenen cabuda tant empreses de tractament d’aigua, intensives en la utilització de l’aigua o empreses on els seus productes o serveis tenen relació amb aquest recurs. En els darrers anys l’aigua és considerat un recurs clau en la majoria de sectors industrials i de serveis, essent per tant una activitat molt transversal a molts sectors de l’economia.

Segons les dades referents al sector de l’aigua del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya  només el sector relacionat amb el cicle de l’aigua  genera 2.386 milions d’euros a l’any de volum de negoci, una exportació del 30,7% i una ocupació de més de 10.000 persones. Amb una visió més àmplia del sector, per exemple afegint les empreses relatives a l’ús lúdic de l’aigua o les empreses auxiliars (constructores, enginyeries, etc), aquestes xifres encara serien més importants, i és per tant una mostra de la rellevància i potencial del Catalan Water Partnership a Catalunya.