Catalan Water Partnership | REUNIÓ GRUP DE TREBALL amb RAIL GRUP
18063
post-template-default,single,single-post,postid-18063,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

REUNIÓ GRUP DE TREBALL amb RAIL GRUP

REUNIÓ GRUP DE TREBALL amb RAIL GRUP

El passat dia 22 d’Abril es va celebrar a Barcelona la Jornada de treball sobre aigües de drenatge en infraestructures subterrànies: aprofitaments i impermeabilitzacions.

La sessió, que tenia com a objectiu plantejar la necessitat d’aprofitar aigües freàtiques per tal de reduir el consum d’aigua de boca i el consum d’aigua a depurar tot afavorint la millora del cicle de l’aigua, va comptar amb les intervencions dels representants de CuadLL i dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).

En concret, la iniciativa partia de les característiques clau que conflueixen a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB): és la zona amb major densitat de població de Catalunya i té infraestructures subterrànies on cal bombar l’aigua que drena dels aqüífers i enviar-la a clavegueram per, posteriorment ser tractada a la depuradora, i finalment ser bombada al mar a través d’un emissari. Conseqüentment, aquests motius plantejaven la necessitat d’aprofitar aquestes aigües freàtiques per a ús, inicialment de reg urbà, però també es plantegen altres usos com l’industrial, amb la finalitat de disminuir les necessitats que actualment es cobreixen mitjançant pous.

També es va abordar el tema de les impermeabilitzacions en túnels, com a aspecte tècnicament complex però de gran valor per a una optimització del cicle de l’aigua i per a la seguretat de la infraestructura.

Aquesta iniciativa és una col·laboració interclúster entre el CWP i Railgrup, i a la Jornada van participar-hi les següents entitats cadascuna amb una presentació: CuadLL, Ferrocarrils de la Generalitat, AMB, Ajuntament de l’Hospitalet, Ajuntament de Cornellà de Llobregat, Agència Catalana de l’Aigua, CTM, Typsa, 3M, Barcelona Cicle de l’Aigua SA, el Consorci Barcelona Zona Franca i Ajuntament de Barcelona.

 

No Comments

Post A Comment