AtmosphAIr 2.0

AtmosphAIr 2.0

El projecte de segona fase AtmosphAIr 2.0 segueix en la línia de la seva primera fase, estudiant els processos de formació de gasos d’efecte hivernacle (GEI) i gasos odorífers en EDARs. L’objectiu final d’aquesta segona fase de projecte és millorar les metodologies de predicció ja desenvolupades, dur a terme un estudi dels impactes i el…

FLUENT

FLUENT

Mantenir en bon estat les canonades i planificar tasques de manteniment de manera eficient és un repte per a les operadores de xarxes de distribució urbanes degut a la inaccessibilitat d’aquestes infraestructures. La finalitat del projecte FLUENT és dissenyar i validar una eina de càlcul de probabilitats d’avaria que funcionarà amb software obert i podrà…

IKAT

IKAT

El projecte IKAT és un projecte europeu de la línia Euroclusters que té  per objectiu contribuir a la consecució de l’estratègia turística actualitzada proposada per la CE, seguint les conclusions a les quals van arribar el Parlament i el Consell abans de la pandèmia per al turisme europeu i l’ ecosistema industrial del sectors marítim…

ReWat

ReWat

El projecte ReWaT sorgeix de la necessitat d’estalvi d’aigua i optimització de l’ús d’aquest recurs entre usuaris d’entorns urbans. A tal efecte, es considera l’aigua regenerada com a font d’aigua alternativa apte per a cobrir determinats usos dins els requeriments normatius i dins l’entorn urbà, que disminuirà la pressió sobre l’aigua de xarxa, alliberant part…

SAGIC

SAGIC

L’objectiu final del projecte SAGIC és dissenyar una eina de gestió dels incompliments o desviacions d’un o més requisits en un procés (coneguts com a no conformitats) de les empreses industrials. Aquesta eina funcionarà en base a xarxes neuronals i interpretarà informació codificada en llenguatge natural i permetrà l’anàlisi d’una gran quantitat de dades i…

SatWater 2.0

SatWater 2.0

Dins l’actual context de sequera i canvi climàtic, les masses d’aigua dolça superficials són cada vegada més, recursos estratègics a llarg termini per a garantir la disponibilitat d’aigua. Tot i així, els efectes de la sequera i de al reducció de precipitacions provoquen la reducció de volums d’aquests cossos d’aigua i el conseqüent empitjorament de…

Sistemes d’intel·ligència artificial per la detecció i gestió anticipada d’episodis de contaminació en EDARs (DiGec) (Soft-Sensors)

Sistemes d’intel·ligència artificial per la detecció i gestió anticipada d’episodis de contaminació en EDARs (DiGec) (Soft-Sensors)

Projecte d’innovació  finançat per la convocatòria d’Iniciatives de Reforç a la Competitivitat (IRC) d’ACCIÓ, que té la finalitat de validar l’aplicabilitat dels anomenats “Soft sensors” per a la predicció de cabals i/o càrregues contaminants anòmales i la gestió optimitzada de les mateixes en estacions depuradores d’aigües residuals urbanes. El seu objectiu és avaluar l’aplicabilitat de…

SurVue

SurVue

La formació d’escumes als decantadors i reactors biològics de les EDAR pot suposar un decrement de l’eficiència de depuració de l’aigua i un increment dels costos econòmics que són necessaris per fer front a aquest procés. Per fer front a aquesta problemàtica, el projecte SurVue proposa diverses accions al respecte, la primera d’elles és la…

VECOLI

VECOLI

El carni és un sector que requereix d’un elevat consum d’aigua per neteja de vehicles, instal·lacions i maquinària. La reutilització d’aigua per neteja sense contacte directe amb l’aliment és una bona manera de reduir-ne els consums globals. No obstant, garantir la qualitat d’aigua requerida en tot moment es difícil degut a l’elevat cost econòmic del…

VISCERA CUTTING: Sistema innovador per al procés multi tall de vísceres en escorxador i reducció del consum hídric

VISCERA CUTTING: Sistema innovador per al procés multi tall de vísceres en escorxador i reducció del consum hídric

El sector carni és el quart sector industrial amb més pes dins del territori. L’optimització dels processos involucrats en el sacrifici i el processat dels productes obtinguts és vital per augmentar la competitivitat del sector. Un dels punts clau és poder combinar la productivitat amb l’estalvi de recursos tant energètics com hídrics, millorant les condicions…

Estratègies per a la recuperació d’urea d’aigües residuals: viabilitat tècnica, econòmica i ambiental

Estratègies per a la recuperació d’urea d’aigües residuals: viabilitat tècnica, econòmica i ambiental

L’anàlisi d’estratègies per a la recuperació d’urea d’aigües residuals té la finalitat de validar l’aplicabilitat de tecnologies combinades innovadores per a la separació, eliminació i potencial recuperació de la urea de les aigües de rebuig de processos industrials tèxtils.

COSM_EAU

COSM_EAU

Facilitar la posada en marxa de projectes col·laboratius de R+D i innovació que permetin millorar l’eficiència en l’ús de l’aigua a la indústria de la perfumeria i cosmètica a través de la implantació de tecnologies digitals innovadores.

AtmosphAIr

AtmosphAIr

Generar coneixement i assentar les bases pel desenvolupament d’una futura plataforma digital que permeti tant el control com la predicció de la generació i emissió de contaminants atmosfèrics.

SatWater

SatWater

Desenvolupar una eina que permeti, per mitjà de la interpretació de imatges per satèl·lit anticipar episodis de davallades de qualitat de les masses d’aigua superficials.

NEXADA

NEXADA

Impulsar projectes empresarials d’R+D i innovació que explotin les sinergies existents al nexe aigua-digital-alimentació, per oferir solucions d’alt valor afegit a usuaris finals del sector alimentari (principalment subsectors lacti, mar-indústria i begudes) que els donin suport al seu desenvolupament sostenible.

SMARTH2OTEL

SMARTH2OTEL

Estudiar solucions innovadores i digitals per a la gestió eficient del cicle de l’aigua en establiments turístics per promoure l’economia circular a partir de la reutilització de l’aigua i recuperació o generació d’energia renovable

INAPDRON

INAPDRON

Dissenyar i validar un model de dron aeri, subaquàtic i híbrid per obtenir dades de xarxes de distribució d’aigua i sanejament per millorar-ne el manteniment i la detecció de fuites i averies.

HYDROUSA

HYDROUSA

Un nou projecte d’HORIZON2020, HYDROUSA es va posar en marxa l’1 de juliol per reinventar una economia resistent a l’aigua, mitigar el canvi climàtic i reformar el sistema agroalimentari. HYDROUSA té com a objectiu promoure solucions innovadores per les illes del mediterrani en termes del tractament de l’aigua/aigües residuals i com administrar-la, la qual tancarà…

BIODAPH2O

BIODAPH2O

El projecte LIFE BIODAPH2O (LIFE21-ENV-ES-BIODAPH2O) està finançat dins del programa LIFE, que és l’únic instrument financer de la Comissió Europea dedicat íntegrament a la protecció del medi ambient i l’acció climàtica