Catalan Water Partnership | EL CWP CELEBRA LA PRIMERA EDICIÓ DELS WATER TALKS SOBRE ELS MICROPLÀSTICS.
22775
post-template-default,single,single-post,postid-22775,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

EL CWP CELEBRA LA PRIMERA EDICIÓ DELS WATER TALKS SOBRE ELS MICROPLÀSTICS.

EL CWP CELEBRA LA PRIMERA EDICIÓ DELS WATER TALKS SOBRE ELS MICROPLÀSTICS.

El passat 11 de desembre va tenir lloc la primera edició dels Water Talks del CWP enfocada als microplàstics. La sessió va tenir lloc a la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona, amb la participació de l’Institut de Recerca de l’Aigua de la Universitat de Barcelona (IdRA), i va agrupar a 60 persones, de les quals destaquen molts investigadors i investigadores del sector de l’aigua, que estan treballant o estan interessades en l’estudi dels microplàstics.

Es va seleccionar aquest tema com una tendència  emergent en l’àmbit de la recerca com que la presència i l’augment de la quantitat de microplàstics en l’aigua, que afecta tant els organismes vius com al medi ambient. Els fragments de plàstic, fibres i grànuls (microplàstics) ja són considerats com a contaminants emergents, actualment dels més importants i en continu creixement. Els microplàstics generen gran quantitat d’impactes ambientals, especialment quan arriben aigües continentals o oceàniques, però també es detecten en aigües residuals i fins i tot de consum. A més, va ser una de les temàtiques d’interès escollida a l’Assemblea del 2019 del CWP per part de les entitats associades.

L’acte estava dividit en dues parts, la primera on van tenir lloc ponències de diferents entiats associades al clúster com Laboratori Dr Oliver Rodés, Aqualia, Leitat i Aigües de Barcelona, on es van presentar els reptes principals de l’anàlisi de microplàstics, mètodes per reduir el risc associat als plàstics, experiències passades i projectes en curs, i l’estudi dels microplàstics en aigües de consum. La segona part, va consistir en una taula rodona on hi van participar 6 investigadors i investigadores de diferents universitats i centres de recerca que formen part del CWP com: UB, IDAEA-CSIC, ICRA, EURECAT, ICTA-UAB i URV.  Els principals temes destacats van ser les tendències i els reptes futurs en microplàstics.

Les Water Talks seran un nou format de sessions tècniques que el CWP començarà a realitzar i anirà convocant als associats i associades per debatre sobre tecnologies, reptes i tendències que poden ser d’interès del sector, des d’una perspectiva de R+D i de noves tecnologies o problemàtiques emergents. 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.