Catalan Water Partnership | Més de 170 inscrits al III FÒRUM D’INNOVACIÓ DEL SECTOR DE L’AIGUA organitzat pel CWP
21434
post-template-default,single,single-post,postid-21434,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Més de 170 inscrits al III FÒRUM D’INNOVACIÓ DEL SECTOR DE L’AIGUA organitzat pel CWP

Més de 170 inscrits al III FÒRUM D’INNOVACIÓ DEL SECTOR DE L’AIGUA organitzat pel CWP

El passat 7 de març, el CWP va celebrar el III Fòrum d’Innovació del Sector de l’Aigua a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) a Barcelona. L’acte, amb un gran èxit d’assistència, segueix posicionant-se com un esdeveniment clau en el sector per identificar les principals eines i oportunitats de finançament d’iniciatives i projectes R+D, així com per conèixer les innovacions tecnològiques i els projectes d’R+D+i que s’estan duent a terme amb la participació i lideratge d’entitats catalanes.

L’acte va ser inaugurat pel Sr. Jaume Massó i Cartagena, Director de l’ICGC, juntament amb el Sr. Jordi Cros, President del CWP que va posar en valor el paper del clúster per facilitar la innovació oberta i el contacte entre l’oferta científica i tecnològica, els emprenedors i la industria de l’aigua.

Seguidament, hi va haver la conferència inaugural on el Sr. Miquel Rey, Director General de Negocis d’Eurecat -que patrocinava aquest acte- i que va presentar al Dr. Oriol Amat, Catedràtic de la UPF i Degà de la UPF Barcelona School of Management sobre la Competitivitat de l’economia i empresa catalana, fent referència a la situació actuals, perspectives i el paper clau de la innovació.

El responsable del CWP, Sr. Xavier Amores, va presentar els principals eixos estratègics del CWP, així com les principals activitats i oportunitats vinculades al clúster, destacant el gran nombre de projectes en execució vinculats a la Industria 4.0, Economia circular, Internacionalització i Desenvolupament de negoci, a nivell estatal i internacional amb la participació de més d’una cinquantena d’entitats associades en 27 projectes.

A continuació, es van exposar les principals eines per a la innovació en el sector de l’aigua, a càrrec del Sr. José Manuel Bueno, Cap de l’Àrea de Química i Medi Ambient del CDTI i el Sr. Joan Comas, Gerent de l’Àrea de projectes de R+D i innovació d’ACCIÓ.

L’última part de la sessió va estar dedicada a ponències en format elevator pitch, que es van dividir en tres grans grups: (1) Digitalització i Indústria 4.0 amb la participació de ABM, BGEO, CETAQUA, CREATECH 360º, HIDROTUÏT i ICRA, (2) Solucions per a sectors industrials i aigües potables i residuals, amb les ponències de BLUEPHAGE, CARBUROS METÁLICOS, EURECAT, IDAEA-CSIC, UB i WATEROLOGIES i (3) Economia circular – Medi Ambient – Nature Based Solutions, amb la participació del Centre Tecnològic BETA (UVic-UCC), HIDROQUIMIA, LEITAT Technological Center, UAB i UdG.

Com a novetat, l’acte va comptar amb la Primera edició dels Premis del Catalan Water Partnership a la Millor Solució Innovadora i Projecte R+D. El guanyador va ser Joaquim Comas, professor i investigador a ICRA, amb la ponència Lifestyle and health information mined from sewage: a new paradigm for urban epidemiology, acompanyat dels  finalistes: Victòria Salvador, Catedràtica d’Universitat de Girona amb el projecte INNOQUA: Un sistema descentralitzat, innovador i eco-sostenible de regeneració d’aigua, i Antonio Cuevas, Director executiu de Waterologies amb la presentació Anywhere water.

Finalment, la Sra. Marta Subirà, Secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, va realitzar la cloenda de l’acte destacant el rol del clúster com a espai per a la innovació en un sector estratègic per a Catalunya i juntament amb el President del CWP, Sr. Jordi Cros, van procedir a l’entrega dels premis.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.