Catalan Water Partnership | Jornada on-line sobre les mesures de suport a l’empresa en relació a la crisi del COVID-19
23354
post-template-default,single,single-post,postid-23354,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Jornada on-line sobre les mesures de suport a l’empresa en relació a la crisi del COVID-19

Jornada on-line sobre les mesures de suport a l’empresa en relació a la crisi del COVID-19

Les mesures econòmiques adoptades per l’administració pública, arran de la crisi del COVID-19, han estat discutides i explicades en el Webinar organitzat pel Packaging Cluster, conjuntamente amb ToGrowfy i el Catalan Water Partnership

L’actual situació de crisi sanitària mundial i l’Estat d’Alarma decretat a Espanya ha provocat que totes les empreses, entitats i organitzacions hagin hagut de prendre mesures excepcionals per afrontar aquesta problemàtica. Des del Packaging Cluster i amb el suport del Catalan Water Partnership, s’ha volgut mostrar el màxim suport als seus socis i, per això, s’ha organitzat una sessió on-line en la qual s’han explicat les mesures econòmiques adoptades pel Govern en suport a les empreses, als més de 70 participants, de la mà de l’equip de professionals financers de ToGrowfy.

La benvinguda a la sessió i la moderació d’aquesta ha estat protagonitzada per part d’Àlex Brossa, Cluster Manager de Packaging Cluster, i el Xavier Amores, Clúster Manager de Catalan Water Partnership. Els dos han recalcat la predisposició dels clústers per a la realització d’accions i activitats que serveixin de suport als associats en aquests moments tan difícils.

Ha començat la jornada, l’Àngels Tadeo, Sòcia Fiscal i Laboral del ToGrowfy, la qual ha resumit les mesures econòmiques adoptades en el Real Decret Llei 7/2020, del 12 de març, que ofereix facilitats d’ajornaments en els deutes tributaris en l’àmbit administratiu, així com el Real Decret 8/2020, del 17 de març, pel qual s’adopten mesures urgents extraordinàries per resoldre l’impacte econòmic i social del COVID-19.

En la conjuntura en la qual ens trobem, els ajuntaments tractaran d’actuar davant els terminis i els venciments de pagament, als quals han de fer front les empreses, responent així a tot tipus de requeriments amb la major facilitat possible. De moment, tot queda paralitzat fins al proper dia 30 d’abril, si les coses no canvien.

En lo relatiu a la gestió del personal, l’Àngels ha exposat els recursos disponibles per part de les entitats, com ara: un pactat període de vacances de 15 dies, el ERTO, el teletreball, la baixa mèdica per accident de treball o serveis no retribuïts, on no computarien les vacances. El famós ERTO ha estat el centre de diverses qüestions i s’han avaluat les seves conseqüències, tant per a l’empresa com per als treballadors/es.

D’altra banda, l’Argelia Garcia, CEO del ToGrowfy, ha parlat sobre els possibles finançaments i préstecs de liquiditat per a l’empresa a través de l’ICO i de l’ICF, així com altres aspectes relatius a la gestió econòmica.

L’Argelia destaca que ara mateix “és fonamental mantenir els pagaments, evitant una cadena d’impagaments” i per a això és clau el suport de totes les institucions, com l’Institut Català de Finances de Catalunya, que abalarà a qualsevol entitat disposada a l’ICF, a més dels préstecs que oferirà l’Institut de Crèdit Oficial Estatal. Ens comunica que totes les entitats estan organitzant plans estratègics per afrontar les extraordinàries condicions que estem vivint aquests dies, per adaptar-nos a les necessitats actuals.

Finalment, a través de xat incorporat a la plataforma CISCO WEBEX MEETING, els participants anaven llançant les preguntes que tenien al respecte i eren resoltes al final, per les expertes financeres. A aquestes qüestions, se li han sumat aquelles que van ser enviades prèviament a través del correu electrònic del clúster.

El Packaging Cluster i el Catalan Water Partnership seguiran treballant per oferir el màxim servei als seus socis, a través d’iniciatives com l’esmentada i qualsevol sessió que impulsi la millora de la situació actual. En aquest sentit, la xarxa de clústers catalans està preparant un paquet de webinars per anar actualitzant la informació i ajudar a les empreses a pendre les mesures més adients a cada cas.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.