Catalan Water Partnership | JORNADA D’OPTIMITZACIÓ EN LA GESTIÓ ENERGÈTICA I DE L’AIGUA AL SECTOR FOODSERVICE
21545
post-template-default,single,single-post,postid-21545,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

JORNADA D’OPTIMITZACIÓ EN LA GESTIÓ ENERGÈTICA I DE L’AIGUA AL SECTOR FOODSERVICE

JORNADA D’OPTIMITZACIÓ EN LA GESTIÓ ENERGÈTICA I DE L’AIGUA AL SECTOR FOODSERVICE

El passat 25 de març va tenir lloc la Jornada d’Optimització en la Gestió Energètica i de l’Aigua al Sector Foodservice, on hi van participar més d’una cinquantena de persones, representant entitats del Cluster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC), del Catalan Water Partnership (CWP) i del Foodservice Cluster.

Durant la primera part de la jornada, va tenir lloc la presentació de diversos projectes i iniciatives de sostenibilitat dutes a terme en el sector alimentari per part del CEEC i el CWP.

Seguidament Ramon Arcas va explicar la trajectòria de Frit Ravich i els seus projectes de desenvolupament sostenible, entre ells destacant el parc fotovoltaic, la major instal·lació fotovoltaica de Girona.

Pedro Ruiz, va presentar la gestió responsable de l’aigua a Nestlé, la rellevància de la sostenibilitat i el compromís de l’entitat amb el planeta, així com l’exemple de la fàbrica de la Penilla i el futur de l’aigua en les fàbriques.

La segona part es va centrar en una activitat interactiva per treballar els reptes del sector alimentació que van compartir les empreses associades al Foodservice cluster, mitjançant el manual thinking on les empreses del cluster CEEC i del CWP van exposar les oportunitats de millora que existeixen.

Els reptes principals pels fabricants relacionats amb la gestió de l’aigua, van girar a l’entorn de la reutilització i la recirculació de l’aigua, la identificació de millores per reduir costos i millorar la qualitat de l’aigua, optimitzar els protocols de neteja i millorar el manteniment de les instal·lacions. En quan als restauradors, van fer referència a la monitorització i optimització dels consums, el condicionament de l’aigua i les oportunitats de les aigües grises, així com el desenvolupament d’eines com la petjada hídrica pel benchmarking de sostenibilitat.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.