Catalan Water Partnership | IV Jornada d’Immersió Estratègica del Catalan Water Partnership
18956
post-template-default,single,single-post,postid-18956,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

IV Jornada d’Immersió Estratègica del Catalan Water Partnership

IV Jornada d’Immersió Estratègica del Catalan Water Partnership

El clúster català de l’aigua, Catalan Water Partnership (CWP), ha celebrat la seva quarta Jornada d’immersió estratègica a la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. La Jornada ha comptat amb més de cent participants de tot el sector de l’aigua.

Durant la inauguració, el director de l’ACA, el sr. Jordi Agustí ha dit que: “L’ACA farà una aposta decidida per l’R+D en el sector invertint 5M€ en els propers anys, i en aquest sentit cal destacar la necessitat d’un clúster com el CWP.”. El president del CWP, sr. Robert Mas ha destacat que: “El CWP és una important eina per millorar la competitivitat i per afrontar la transformació accelerada que viu el sector en els darrers anys.”. També ha destacat que el clúster compta actualment amb 60 socis, els quals a nivell de facturació representen el 60% del sector.

IMG_1331       IMG_1252

En el marc de la Jornada, s’ha presentat l’Update Estratègic del sector de l’aigua, encarregat i coordinat per la sra. Marta Marsé d’ACCIO i elaborat per la consultora PwC.  El sr. Josep Maria Gascón, Director d’estratègia i intel·ligència competitiva d’ACCIO ha afirmat que “El sistema català de clústers, recolzat pel Govern a través del programa Catalunya Clústers, és un referent internacional d’avantguarda.”.

El professor d’ESADE Carles Roig, expert en l’àmbit de la Industria 4.0. ha detallat com canviarà el sector de l’aigua amb les noves tecnologies. La Fundació Ellen MacCarthur, entitat anglesa líder al món en el concepte d’economia circular, ha aportat exemples pràctics sobre com l’economia circular està canviant els models de negoci. La Global Water Intelligence, entitat internacional de referència en el sector de l’aigua, ha destacat que en el proper període 2016-2020 no hi ha previsió de creixement en el mercat a Espanya, però sí en països com Xina, Índia, USA, Brasil o Austràlia. Finalment Xavier Ferràs, Degà de la Universitat de Vic, ha destacat com la tecnologia i la hibridació de sectors està generant oportunitats per reinventar les empreses.

La Jornada també ha permès explicar dos projectes d’R+D europeus liderats per EURECAT-CTM, soci del CWP, concretament l’INSITRATE, sobre la viabilitat de la bioremediació in situ de l’aigua subterrània contaminada per nitrats i el projecte REWATCH, un demostratiu del procés de tractament d’aigües residuals per obtenir aigua regenerada d’alta qualitat susceptible de ser reutilitzada.

20170302_131232       IMG_1280

Més informació al següent enllaç.

Notícia al Diari de Girona.

No Comments

Post A Comment