Catalan Water Partnership | SALTWATERTWIN
28279
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-28279,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

SALTWATERTWIN

Category
Projectes d'R+D i innovació
About This Project

Sobre el projecte:

Definició d’un bessó digital per a tecnologies intel·ligents i circulars aplicades al tractament local d’aigües salines – SALWATERTWIN

Coordinador

 

 

 

Participants

 

 

 

 

Descripció

SALWATERTWIN és un projecte de recerca industrial que pretén dissenyar i validar a escala laboratori una planta petita semiautònoma que operi a baix consum mitjançant energia solar i de manera descentralitzada per a tractar la problemàtica de salinitat en aigües subterrànies. El disseny de la planta incorporarà un bessó digital que permeti una gestió intel·ligent i el més eficient possible i que pugui considerar tots els paràmetres que es poden donar en un entorn real.

La intrusió salina als aqüífers és un fenomen cada cop més freqüent, sovint causat per la sobreexplotació de les aigües subterrànies, i que compromet la disponibilitat d’aquest recurs amb els marges de qualitat mínims per aplicació en reg agrícola. En l’actualitat, les oportunitats d’implementació de sistemes de dessalinització a escala mitjana o petita no han sigut degudament explorades i les tecnologies s’han aplicat generalment en plantes de gran envergadura i per a la generació d’aigua per a usos urbans o domèstics. En aquest context, l’adopció de tecnologies de dessalinització a les aigües subterrànies amb usos finals agrícoles és una oportunitat emergent. Així doncs, aquest estudi de recerca industrial pretén estudiar l’aplicabilitat d’aquestes tecnologies en plantes petites o mitjanes i per a generar aigua de bona qualitat per al reg a partir d’aigua subterrània amb elevada salinitat. L’aplicació de plaques fotovoltaiques permetrà reduir els costos d’operació de la planta relacionats amb els consums energètics. A més, l’altre element altament innovador del projecte SALTWATERTWIN és el desenvolupament d’un digital twin (bessó digital) aplicat a la planta de tractament per a l’optimització del disseny abans de la construcció del pilot, i més endavant, de les operacions, garantint una gestió eficient de la planta i una reducció dels costos associats.

A futur es preveu realitzar una segona fase de desenvolupament amb la construcció d’un pilot que permetrà testejar la solució i demostrar-ne la viabilitat tècnica i econòmica. L’objectiu final, al final de les dos fases, és obtenir una planta de dimensió petita i containeritzada que pugui ser transportada i operada en explotacions agrícoles de mida petita o mitjana, amb un bessó digital incorporat.

Finançament:

SALWATERTWIN, amb número d’expedient AEI-010500-2022-60, està cofinançat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR) mitjançant la primera convocatòria d’AEIs del 2022 .