Catalan Water Partnership | PROJECTE HYDROUSA
20593
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-20593,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

PROJECTE HYDROUSA

Category
Projectes d'R+D i innovació
About This Project

Un nou projecte d’HORIZON2020, HYDROUSA es va posar en marxa l’1 de juliol per reinventar una economia resistent a l’aigua, mitigar el canvi climàtic i reformar el sistema agroalimentari.

HYDROUSA té com a objectiu promoure solucions innovadores per les illes del mediterrani en termes del tractament de l’aigua/aigües residuals i com administrar-la, la qual tancarà els cicles d’aigua i millorarà els sectors de l’energia i l’agricultura. HYDROUSA va més enllà de les pràctiques actuals de gestió de l’aigua i aigües residuals mitjançant solucions innovadores de gestió de l’aigua basades en la naturalesa per diferents tipus d’aigua caracteritzades per una mínima petjada ambiental. Es demostraran cicles d’aigua neta, recuperant productes de valor agregat, mentre s’integra i interactua amb el mercat local.

Aquestes tecnologies es demostraran en sis llocs de prova diferents  a escala completa en tres illes mediterrànies (Lesvos, Mykonos i Tinos) mentre que la transferibilitat de les solucions d’HYDROUSA s’avaluarà en 25 casos a les zones i illes costeres del Mediterrani i en varies zones rurals o àrees periurbanes no mediterrànies.

HYDROUSA no només desenvoluparà i demostrarà serveis d’aigua innovadors, sinó que revolucionarà les cadenes de valor de l’aigua en àrees del mediterrani, des de l’ús de l’aigua fins al tractament i reutilització de les aigües residuals. Canviarà el cicle humà de l’aigua al valoritzar els recursos hídrics no convencionals, els quals no estan sent gens utilitzats.

El consorci del projecte HYDROUSA consisteix en 27 organitzacions d’alt nivell involucrades en l’administració de l’aigua, activitats de l’agricultura, TIC i, negocis/marketing, disseminació/comunicació que abasten tota la cadena de subministrament de l’aigua. La feina del Catalan Water Partnership en aquest projecte està relacionada en la replicabilitat, transferibilitat, disseminació i comunicació. El projecte està dirigit i coordinat per la Universitat Tècnica Nacional d’Atenes (NTUA).