Catalan Water Partnership | PORTS4ALL
27528
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-27528,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

PORTS4ALL

Category
Projectes d'R+D i innovació
About This Project

Millora medioambiental i marina a través de la combinació de sistemes inteligents i de regeneració d’ecosistemes

Període execució:

Desembre 2021 – Agost 2022

Coordinador

 

 

 

Participants

 

 

 

 

Descripció

El projecte PORTS4ALL és una activitat de recerca industrial que pretén oferir una solució integral multitecnològica amb l’objectiu de transformar infraestructures grises (com els ports) en infraestructures blaves (oasis marins) a través de la restauració d’espais degradats i contaminats, la recuperació de la biodiversitat perduda i per últim reforçar la lluita contra el canvi climàtic. Per això els membres tecnològics del consorci estan investigant en tres àmbits diferents que combinats permetran una solució integral per abordar els reptes comentats:

  1. Noves tecnologies com la impressió 3D de CaCO3, o sistemes d’electròlisi i sedimentació de generació de CaCO3 que siguin la base d’unes estructures metàl·liques que mimetitzen la natura, creant microesculls i BioWalls en 3 dimensions que permetin construir i regenerar nous hàbitats i biodiversitat .
  2. Sistema autònom i de control remot per a la recollida, interpolació i visualització de dades marines i la generació de mapes de calor dels diferents indicadors.
  3. Sistemes avançats basats en Machine Learning i Intel·ligència Artificial (ML-AI) per a la predicció dels abocaments de clavegueram a la zona portuària i com pot afectar això la qualitat d’aigua dels ports.
  4. Sistema de sensors virtuals per a l’extracció d’indicadors clau (creixement de la biodiversitat, generació d’oxigen i segrest de carboni) que ajudi a la monitorització de la biodiversitat.

Aquest projecte suposarà una millora en clau de sostenibilitat als ports que concentren més contaminació i impacte ambiental. A més, el projecte suposarà un avenç en el desenvolupament econòmic en l’àmbit de l’economia blava.

Finançament:

PORTS4ALL, amb número d’expedient AEI-010500-2021b-34, està cofinançat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR) en la segona convocatòria d’AEIs del 2021 en el marc dels ajuts Next Generation i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.