Catalan Water Partnership | LICOCÈUTIC
24496
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-24496,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

LICOCÈUTIC

Category
Projectes d'R+D i innovació
About This Project

El projecte LICOCÈUTIC té com objectiu investigar en l’obtenció tant, d’extractes liposolubles funcionals, amb alt contingut en carotenoides (licopè) com d’extractes hidrosolubles rics en proteïna hidrolitzada, a partir dels residus del processat de tomàquet. A nivell Català, es produeixen 10.000 tones de tomàquet processat, del qual es generen 2000-4000 tones de residu, els quals actualment es valoritzen per alimentació animal o es destinen a abocador. El projecte LICOCÈUTIC pretén donar un valor afegit als residus del processat de tomàquet seguin un model d’economia circular obtenint licopè que té un gran potencial tan a la indústria alimentària com de la bellesa.

És un projecte d’Economia circular finançat per l’Agència de Residus de Catalunya, i en el qual també hi participa el centre tecnològic LEITAT.

Notícies relacionades:

Trobada amb els clústers FoodService i Beauty per donar a conèixer el projecte LICOCÈUTOC