Catalan Water Partnership | AQUAGIS
27624
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-27624,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

AQUAGIS

Category
Projectes d'R+D i innovació
About This Project

Identificació de projectes innovadors per a la gestió intel·ligent i sostenible al cicle de l’aigua del sector alimentari mitjançant tecnologies digitals: AquaGIS.

Període execució:

Desembre 2021 – Agost 2022

Coordinador

 

 

 

 

Participants

Descripció

El projecte AQUAGIS és un estudi de viabilitat que té com a objectiu indagar els reptes de les empreses del sector alimentari en matèria de gestió del cicle de l’aigua i proporcionar solucions per a la millora de la seva gestió a través de la implementació de tecnologies digitals i facilitar-los a les empreses alimentàries el pas feia el model de la indústria 4.0.

AquaGIS parteix de la col·laboració de dos clústers del sector agroalimentació com són VITARTIS i NAGRIFOOD, un clúster d’oferta tecnològica (GAIA) i un clúster de demanda industrial al sector de l’aigua (CWP). El projecte focalitza la seva atenció a identificar reptes del sector alimentari en matèria de gestió del cicle de l’aigua per poder identificar oportunitats de nous projectes vinculades a la indústria 4.0 i centrats a validar la implementació amb èxit i de manera funcional de les tecnologies del sector de l’aigua, aplicades a solucionar les necessitats de les empreses del sector alimentari.

Dins del pla de treball d’AquaGIS es realitza una estreta col·laboració entre els representants dels sectors alimentari (representant la demanda), de l’aigua i digitals (representant l’oferta) per identificar aquests reptes i oportunitats a través d’activitats i jornades crossectorials. Com a pas següent, s’explorarà la complementarietat existent al nexe aigua alimentació per identificar solucions i tecnologies que puguin donar resposta als reptes identificats per part de les empreses alimentàries.

L’objectiu final del projecte serà tancar consorcis mixts entre entitats del sector alimentari, digital i de l’aigua per poder presentar projectes d’R+D col·laboratius i de més envergadura a línies de finançament europees i nacionals.

Per tant, l’impacte final esperat serà l’augment de la competitivitat empresarial del sector alimentari mitjançant la implementació de solucions intel·ligents per gestionar de manera eficient el cicle de l’aigua. Aquest major control del cicle també permetrà una sostenibilitat més gran del sector i, en conseqüència, una millora en el seu posicionament de cara al client.                                   

Finançament:

AQUAGIS amb número d’expedient AEI-010500-2021b-1, està cofinançat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR) mitjançant la segona convocatòria d’AEIs del 2021 en el marc dels ajuts Next Generation i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.