Catalan Water Partnership | Jordi Cros, nuevo presidente del Catalan Water Partnership
20483
post-template-default,single,single-post,postid-20483,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Jordi Cros, nuevo presidente del Catalan Water Partnership

Jordi Cros, nuevo presidente del Catalan Water Partnership

Jordi Cros director d’innovació de l’empresa ADASA assumeix la presidència del Catalan Water Partnership pels propers 4 anys i Jordi Aguilera director de la delegació de Catalunya d’Aqualia la vice-presidència en l’assemblea del 19 de juny celebrada a la Universitat de Barcelona.La resta de la Junta Directiva està formada per Andreu Iglesias com a tresorer (Sorigue), Miquel Rovira com a secretari (Eurecat-CTM), Pere Ballart (Fluidra), Sònia Guri (Carburos Metálicos), Ruth Canicio (Hydrokemos), Javier Yagüe (Hidrotec), Jordi Oliver-Rodés (Laboratori Dr. Oliver Rodés), Joan Roig (LEITAT), Jaume Alsina (Encofrados Alsina), Joaquim Comas (ICRA/UdG) i Ester Vilanova (Amphos 21).

Robert Mas de l’empresa ABM que ha estat el president en els darrers 2 anys  va fer balanç del darrer mandat i com s’han duplicats els associats i projectes en molt poc temps, així mateix va agrair el suport dels socis del CWP i de la resta de la junta directiva durant aquest mandat. El CWP té avui 77 entitats associades i 27 projectes en curs, durant l’assemblea s’ha destacat el rol de lideratge del CWP en projectes d’R+D amb dos projectes europeus, inclosa una convocatòria Horizon 2020 i el paper determinant en la convocatòria RIS3CAT d’aigua amb un pressupost de 12M€ i on participen més de 30 entitats associades al CWP. Un altre aspecte destacat han estat les cinc activitats internacionals que de mitjana està fent el CWP cada any amb missions i estudis en països tan diversos com EUA, Rússia, Mèxic, Xile, Colòmbia, Índia o Perú entre d’altres i que estan ajudant a introduir-se a moltes pimes catalanes del sector de l’aigua en aquests mercats o en trobar socis per projectes d’innovació. Així mateix s’han posat de relleu projectes com els que està realitzant conjuntament amb l’ACA per estudiar la problemàtica de contaminació de nitrats a Catalunya o la cooperació amb sectors intensius en ús d’aigua com el sector alimentació. Cal destacar que aquest 2018 hi hagut 12 nous socis, i durant 2017 16 socis més nous.

Entre les prioritats del CWP en els propers anys s’ha volgut destacar la importància de la digitalització i les activitats relacionades amb la industria 4.0., l’impuls de l’economia circular i el rol d’actor més destacat a Catalunya  de l’R+D i la millora competitiva del sector de l’aigua a Catalunya. L’assemblea ha comptat amb una ponència del sr. Genís Roca sobre el futur del sector de l’aigua en el marc de la digitalització. L’HC de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet ha participat en la cloenda destacant el rol de la cooperació i la innovació en el futur del sector català de l’aigua, i anunciant una línia d’ajuts en R+D+i de 1,2M€ i la incorporació de l’ACA com a soci institucional del CWP. Jordi Agustí director de l’ACA ha felicitat al clúster pel seu paper motor  en la innovació, transferint els resultats de la recerca a les empreses i també com un dels principals espais de debat entre empreses, institucions i centres de recerca sobre els grans reptes de l’aigua els propers anys.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.