Catalan Water Partnership | DISEÑO Y DESARROLLO DE UN WETLAND VERTICAL EN EL SECTOR TURÍSTICO PARA EL CIERRE DEL CICLO DEL AGUA
17264
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17264,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

DISEÑO Y DESARROLLO DE UN WETLAND VERTICAL EN EL SECTOR TURÍSTICO PARA EL CIERRE DEL CICLO DEL AGUA

Category
Proyectos de I+D e innovación
About This Project

El present projecte tenia com a objectiu dissenyar i desenvolupar un wetland vertical (paret verda exterior) per a la seva implementació en el sector turístic (hotels, càmpings i establiments rurals) per poder tancar el cicle de l’aigua. El sistema desenvolupat permet tractar les aigües grises en el propi edifici per tal de poder ser reutilitzades per a la descàrrega de cisternes i el reg de jardins amb un elevat valor estètic i ambiental. El projecte està finançat pel programa del MINETUR per les AEIs en la línia d’impulsar projectes d’innovació en cooperació i que comptava inicialment amb ABM, CTM i WE&B com a socis del CWP pel seu desenvolupament. En concret, els promotors del projecte han estat l’empresa ABM, que disposa de l’experiència de realitzar el primer wetland vertical a gran escala, i el CTM, soci que tecnològic expert en tecnologies de tractament i regeneració d’aigua residual. WE&B aportava la seva experiència i coneixement en solucions d’aigua que facin partícips a tots els agents implicats. El CWP ha actuat com entitat coordinadora i dinamitzadora del projecte.

El projecte ha permès, entre d’altres, obtenir un prototip, a nivell de disseny, aplicable al sector hoteler. Així mateix, s’ha desenvolupat una eina de software que permet obtenir els principals paràmetres de disseny d’un wetland de forma modular, a partir de les dades bàsiques d’un hotel.
Aquests resultats s’han difós entre els diferents els agents del sector turístic i de l’aigua, alhora que s’han identificat els principals proveïdors del producte final.