Catalan Water Partnership | Es publica un estudi sobre el sector de l’aigua a Catalunya, el qual representa el 2,2 del PIB català
19126
post-template-default,single,single-post,postid-19126,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Es publica un estudi sobre el sector de l’aigua a Catalunya, el qual representa el 2,2 del PIB català

Es publica un estudi sobre el sector de l’aigua a Catalunya, el qual representa el 2,2 del PIB català

El passat 2 de març, el Sr. Josep Maria Gascón, Director d’estratègia i intel·ligència competitiva d’ACCIO i la consultora PwC van presentar a la IV Jornada d’Immersió estratègica del Catalan Water Partnership l’estudi sobre l’update estratègic del sector de l’aigua a Catalunya.

 

En aquest marc, s’han identificat un número de 402 empreses que treballen en el sector de l’aigua, amb un volum de negoci total de 10.161 M€ i que ocupen a 45.465 treballadors (2015). Això representa un volum de negoci exclusivament vinculat a l’aigua de 4.480 M€ (2015), el qual representa el 2,2% del PIB català (2015). D’aquest estudi també se’n destaca que el 94% de les empreses del sector de l’aigua són pimes i el 74% són empreses constituïdes fa més de 10 anys. Cal destacar també, que el 52,7% de les empreses del sector de l’aigua són exportadores i el 13,7% tenen filial a l’estranger.

 

Així mateix, l’update del sector conclou que a Catalunya existeix un ampli teixit de centres de recerca en l’àmbit de l’aigua, i destaca el CWP com a entitat principal del sector. En aquest sentit,  el president del CWP, el Sr. Robert Mas, va destacar a la IV Jornada d’Immersió estratègica on es va presentar l’estudi que “ el CWP compta actualment amb 60 socis, els quals a nivell de facturació representen el 60% del sector segons aquest estudi”.

 

Cal tenir en compte, que tot i que el sector en el període 2007-2015 ha tingut una evolució negativa en termes de facturació, els darrers quatre anys hi hagut una millora amb un creixement moderat del 1,27%, i molt especialment en el darrer any, de la mà sobretot dels sectors més industrials i relacionats amb el disseny i fabricació de productes per a tot el cicle de l’aigua.

 

Podeu consultar l’estudi del PwC en el següent enllaç

 

No Comments

Post A Comment