Catalan Water Partnership | Es celebra la Jornada “Realitats i recerca en el món de l’aigua en l’àmbit Gironí i Català” a Girona
17725
post-template-default,single,single-post,postid-17725,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Es celebra la Jornada “Realitats i recerca en el món de l’aigua en l’àmbit Gironí i Català” a Girona

Es celebra la Jornada “Realitats i recerca en el món de l’aigua en l’àmbit Gironí i Català” a Girona

El passat 11 de desembre va tenir lloc al Parc Científic i Tecnològic de la UdG la Jornada “Realitats i recerca en el món de l’aigua en l’àmbit Gironí i Català” organitzada pel Campus de l’Aigua de la UdG, l’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua i el Consorci de la Costa Brava-Entitat Local de l’Aigua.

L’acte, que va comptar amb la benvinguda a càrrec del vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la Universitat de Girona i Director del Campus d’Excel·lència Internacional euromediterrani del Turisme i l’Aigua, Ramon Moreno, i del Director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Jordi Agustí, va atreure les principals entitats i empreses gestores del cicle urbà de l’aigua, que van poder intercanviar experiències.
Concretament, la jornada va mostrar una radiografia de l’estat actual dels serveis del cicle urbà de l’aigua i va estructurar-se en dos grans blocs. El primer va centrar-se en la recerca i la innovació per a la millora de la qualitat d’aigua tractant temàtiques com els sistemes contra la problemàtica dels nitrats en aigües subterrànies o la reducció dels gasos corrosius al clavegueram, amb les intervencions del director del grup Lequia, Jesús Colprim i de l’investigador de l’Institut Català de Recerca (ICRA) Oriol Gutiérrez. També va comptar amb la participació del Clúster Manager del CWP, Xavier Amores, qui va explicar quin és el paper del CWP com a instrument d’innovació i competitivitat en el sector de l’aigua.
El segon bloc es va orientar cap a la gestió i la planificació del servei, amb l’objectiu de millorar la competitivitat, on, d’entre d’altres qüestions, es van poder veure els instruments i les eines de gestió que s’utilitzen per a l’abastament d’aigua potable i per al sanejament.
Així mateix, també es van presentar les conclusions del I Congrés Català de l’Aigua a càrrec del President de l’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua, Xavier LaTorre.
No Comments

Post A Comment