Catalan Water Partnership | CATALAN WATER PARTNERSHIP COOPERATION PROJECTS WORKSHOP
21157
post-template-default,single,single-post,postid-21157,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

CATALAN WATER PARTNERSHIP COOPERATION PROJECTS WORKSHOP

CATALAN WATER PARTNERSHIP COOPERATION PROJECTS WORKSHOP

El passat 22 de gener a ACCIÓ va tenir lloc el segon taller de projectes de cooperació del CWP amb l’objectiu d’impulsar projectes cooperatius en àmbits clau per l’estratègia de les empreses associades. Enguany els temes clau van ser digitalització, canvi estratègic i valor compartit i va comptar amb la participació d’una trentena d’associats i associades al clúster.

 

Durant la primera part de la jornada es van presentar els casos d’èxit del CWP en digitalització i canvi estratègic, com per exemple,  l’estudi de viabilitat per l’impuls de projectes d’R+D en l’àmbit de la indústria 4.0 per al sector industrial de l’aigua, 4 projectes de Realitat virtual, monitorització avançada, sistemes de gestió intel·ligent de l’aigua aplicats a la distribució de l’aigua i a la depuració entre d’altres. Per part de Roots for Sustainability, empresa especialitzada en projectes i organitzacions de mesura d’impacte social, desenvolupament de negocis inclusiu i creació de programes d’innovació social, es va introduir el concepte de generació de valor compartit i les seves oportunitats en el marc d’un treball realitzat conjuntament amb ACCIO per identificar oportunitats de valor compartit en el sector. Algunes d’aquestes oportunitats podrien ser:  l’optimització de la relació aigua – energia, la quantificació i tractament de microplàstics i contaminants emergents, el desenvolupament de solucions d’economia col·laborativa en la  gestió del cicle de l’aigua, el desplegament de solucions tecnològiques en el procés d’smartització de la indústria, entre moltes d’altres.

 

Finalment, es va realitzar una reflexió i treball en grup amb eines per afavorir la creativitat, amb l’ús del manual thinking, eina que permet organitzar una activitat participativa i veure els resultats de forma visual. D’aquesta manera es va poder realitzar una priorització de projectes per al 2019 principalment entorn l’eficiència de l’ús del recurs, l’economia circular, i la digitalització i indústria 4.0.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.