
20 Nov Networking internacional amb el British Water i els clústers de l’aigua Nòrdics
Els passats dies 14, 15 i 16 de novembre, el CWP va organitzar una activitat de networking internacional amb la participació de representants del clúster de l’aigua de Dinamarca, Suècia i del British Water, així com d’entitats associades al British Water.
La primera activitat de l’agenda d’activitat va dividir-se en tres grans blocs:
- Una primera sessió centrada en la presentació del sector de l’aigua a Catalunya amb la participació de ponents de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Sr. Samuel Reyes, de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), Prof. Ignasi Rodriguez-Roda, i dels representants del projecte WATERCLIMA_LAC, Dra. Ester Vilanova (Amphos21) i Sr. David Smith (We&B), així com del propi CWP.
- Una segona sessió on es van presentar les entitats i mercats internacionals participants a la sessió: UK, Dinamarca i Suècia, així com les activitats realitzades per les entitats participants. També es va comptar amb la participació del Sr. Antoni Ventura, economista amb més de 28 anys d’experiència en el sector de l’Aigua i amb gran coneixement de les oportunitats de col·laboració entre els sectors de l’Aigua de Catalunya i Gran Bretanya.
- Una tercera sessió centrada en reunions de B2B entre els representants internacionals i membres del CWP interessats en aquests mercats.
El segon dia va centrar-se en la realització de visites a entitats i instal·lacions clau en la gestió i tractament de l’aigua a Catalunya. Concretament, va realitzar-se una sessió a FCC AQUALIA, una visita a la Planta de Tractament d’aigües Potables d’ATLL (ETAP Llobregat) i una visita a l’estació depuradora d’aigües residuals de El Prat de Llobregat d’Agbar / SUEZ. Cadascuna de les visites va comptar amb una breu introducció sobre l’empresa, la gestió de l’aigua a Catalunya i els tractaments existents a les instal·lacions, així com una visita de camp.
Finalment, els representants internacionals van visitar la fira Smart City Expo on van tenir l’oportunitat de visitar els estands dels associats al CWP, com el Centre Tecnològic LEITAT o EURECAT CTM.
Aquesta activitat s’emmarcava dins del projecte BSR, finançat per ACCIO, amb els clústers de l’Aigua de Dinamarca, Suècia i Lituània, i alhora, representa la primera activitat conjunta amb el British Water.
No Comments