Catalan Water Partnership | Missió a Xile i participació al Watercongress
20363
post-template-default,single,single-post,postid-20363,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Missió a Xile i participació al Watercongress

Missió a Xile i participació al Watercongress

Entre el 7 i 11 de maig ha tingut lloc el WATERCONGRESS a Santiago de Xile que ha comptat amb un espai del Catalan Water Partnerhip. Amphos 21, Keiken, Eurecat-CTM o CETAQUA, junt amb el propi CWP han participat activament en aquest congrés de referència del sector de l’aigua, el tractament de l’aigua en la industria i en sectors clau al país com la mineria. Prèviament al congrés és van poder realitzar diverses reunions amb empreses destacades al país com SUEZ, ACCIONA o ESVAL, administracions responsables de l’aigua com la Superintendencia de Servicios Sanitarios o CORFO per tal de fomentar potencials projectes d’R+D entre Xile i Catalunya. També s’han fet trobades amb associacions com ANDESS que aglutina el sector de la distribució de l’aigua, o AIDISS, l’associació que representa l’enginyeria sanitària i professionals del món de l’aigua entre d’altres. Amb aquesta darrera s’està treballant en un acord de cooperació per cercar sinergies i col·laboracions entre el sector de l’aigua català i el xilè. També es va visitar la seu de CETAQUA Chile que ha tingut un important creixement el darrer any i ja té en marxa més de 10 projectes d’R+D al país. Totes aquestes activitats estan emmarcades en el projecte per impulsar des del CWP una plataforma d’internacionalització dels seus associats, amb activitats a Rússia al febrer d’aquest any a Aquatherm Moscou, ara Xile durant el Watercongress i al setembre a EUA durant WEFTEC i que comptem amb el suport d’ACCIO de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de la segona vegada que el CWP fa accions pels seus associats a Xile, ja que va realitzar una missió al 2016 amb més de 8 socis del CWP.

 

Entre els participants cal destacar que el Dr. Miquel Rovira, responsable de l’àrea de Sostenibilitat d’EURECAT-CTM ha mantingut diverses trobades amb entitats representatives de l’ecosistema d’innovació xilè, com Eurochile, CONICYT o empreses xilenes amb importants reptes tecnològics en els propers anys que han mostrat interès en alguns dels projectes liderats per EURECAT-CTM com el DEMOWARE, RELEACH, Bluecities, etc. El sr. Jordi Guimerà, soci d’Amphos21 va realitzar una ponència sobre el projecte INSITRATE, un projecte amb tres socis del CWP (Amphos21, CTM i Catalana de Perforacions) durant el congrés, així com dues conferències més, una sobre el projecte ITERAMS i un altre sobre el pilot a Port de la Selva del Demoware. El sr. Fernando Portillo de KEIKEN Engineering ha mantingut diverses reunions amb el sector miner de Xilè i Empreses de gestió de l’aigua, i ha pogut presentar les seves tecnologies més avançades de Dessalació durant el WATERCONGRESS. El sr. Xavier Bernat de CETAQUA Barcelona també va ser present durant el congrés, CETAQUA Xile i Barcelona van presentar la ponència   “Promoviendo la gestión sostenible del agua en el sector industrial”.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.