Catalan Water Partnership | Projecte interclúster CWP i INNOVACC
16273
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16273,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Projecte interclúster CWP i INNOVACC

Category
Projects Business Development
About This Project

El clúster INNOVACC (industria de la carn de porc de Catalunya) ha realitzat un projecte de cooperació amb el CWP amb l’objectiu de promoure l’estalvi i l’eficiència en l’ús de l’aigua en les empreses de la carn, garantir la qualitat del tractament d’aigua i identificar possibles projectes d’innovació conjuntament.

El projecte és va iniciar amb una jornada a l’ICRA on diversos experts del CWP van compartir experiències, bones pràctiques i tecnologies potencialment d’interès pel sector. Entre els temes tractats es van destacar casos al voltant de l’estudi sobre el potencial d’estalvi en la gestió del cicle de l’aigua, ampliació i millora de l’EDAR, optimització de la depuració o l’optimització en la gestió dels fangs. A partir d’aquesta jornada el CWP va realitzar diagnòstics a 10 empreses d’INNOVACC de manera gratuïta. Un equip multidisciplinar del CWP va visitar les plantes d’empreses tan destacades com ARGAL, NOEL, La Selva, Esfosa o Friselva entre d’altres i s’han proposat mesures d’estalvi, projectes innovadors i solucions avançades que en molts casos han representat estalvis potencials de més de 50.000€/anuals, sistemes intel·ligents per la monitorització del cicle d’aigua o projectes d’R+D que han rebut el suport del Departament d’Agricultura de la Generalitat o el Ministeri d’Indústria.

De l’èxit d’aquesta iniciativa s’han realitzat a posteriori jornades a la FECIC (patronal de la indústria de la carn) o a l’ICAEN sobre un projecte d’estalvi energètic i d’aigua amb una empresa de la carn.

Més informació