Catalan Water Partnership | PLATAFORMA DE CONTROL AVANÇAT I INTEL·LIGENT PER A L’OPTIMITZACIÓ DE LES DEPURADORES DEL SECTOR CÀRNIC
17455
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17455,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

PLATAFORMA DE CONTROL AVANÇAT I INTEL·LIGENT PER A L’OPTIMITZACIÓ DE LES DEPURADORES DEL SECTOR CÀRNIC

Category
Projects Business Development
About This Project

El sector alimentari càrnic té en el tractament de les seves aigües residuals un dels principals reptes a nivell de sostenibilitat i de potencial d’estalvi. Les característiques d’aquest procés (procés de depuració complex, amb un elevat cost relacionat amb el consum d’aigua i energètic) motiven al sector a buscar solucions innovadores que promoguin una explotació sostenible de les seves plantes.

El present projecte va proposar una solució a aquesta problemàtica, optimitzant el tractament de les aigües amb l’ús de la tecnologia SAD (Sistema d’Ajuda a la Decisió), el qual va permetre controlar el procés mitjançant una plataforma de models matemàtics i d’intel·ligència artificial. Aquesta tecnologia havia estat utilitzada únicament en grans i mitjanes depuradores públiques, i el projecte plantejava traslladar el know-how prèviament acumulat i incorporar importants innovacions que permetessin la seva aplicació al sector alimentari càrnic, on les depuradores són més petites, de caràcter industrial i amb un funcionament diferent.

El projecte és el resultat de la cooperació entre quatre empreses (Sisltech, Depurwater, Patel i Aviñó), dos d’elles pimes, i dos AEIs (CWP i INNOVAC) i va ser finançant pel programa de les AEIs del MINETUR. Va dur-se a terme entre setembre de 2014 y Març de 2015.