Catalan Water Partnership | LICOCÈUTIC
24513
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-24513,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

LICOCÈUTIC

Category
R+D and innovation
About This Project

El projecte LICOCÈUTIC té com objectiu investigar en l’obtenció tant, d’extractes liposolubles funcionals, amb alt contingut en carotenoides (licopè) com d’extractes hidrosolubles rics en proteïna hidrolitzada, a partir dels residus del processat de tomàquet. A nivell Català, es produeixen 10.000 tones de tomàquet processat, del qual es generen 2000-4000 tones de residu, els quals actualment es valoritzen per alimentació animal o es destinen a abocador. El projecte LICOCÈUTIC pretén donar un valor afegit als residus del processat de tomàquet seguin un model d’economia circular obtenint licopè que té un gran potencial tan a la indústria alimentària com de la bellesa.

És un projecte d’Economia circular finançat per l’Agència de Residus de Catalunya, i en el qual també hi participa el centre tecnològic LEITAT.

Notícies relacionades:

Trobada amb els clústers FoodService i Beauty per donar a conèixer el projecte LICOCÈUTOC