Catalan Water Partnership | ESTUDI DE MERCAT DEL SECTOR TURÍSTIC I OPORTUNITATS PEL SECTOR DE L’AIGUA.
17451
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17451,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

ESTUDI DE MERCAT DEL SECTOR TURÍSTIC I OPORTUNITATS PEL SECTOR DE L’AIGUA.

Category
Projects Business Development
About This Project

El Catalan Water Partnerhisp (CWP) ha realitzat conjuntament amb la Universitat de Girona i el suport d’ACCIO un estudi pioner a Catalunya per conèixer els consums d’aigua en els principals segments turístics, l’ús de tecnologies i tècniques d’estalvi i eficiència i els potencials estalvis que es podrien aconseguir.

Concretament, l’estudi ha realitzat una anàlisi de casos amb dades de consum d’aigua, mesures d’estalvi habituals i predisposició a noves mesures d’estalvi. Entre els segments analitzats hi ha els hotels, cases rurals, càmpings, balnearis, camps de golf, parcs aquàtics i temàtics, entre els quals l’hotel Samba de Lloret de Mar, els càmpings Ballena Alegre de Sant Pere Pescador, el Valldaro de  Platja d’Aro i el Berga Resort, o Port Aventura són alguns dels exemples existents a Catalunya de bones pràctiques del sector turístic català en la gestió eficient del cicle de l’aigua.

S’han recopilat dades d’una seixantena d’establiments representatius amb resultats ben diversos, des d’establiments amb consums de més de 420 litres/persona/dia fins establiments amb consums quatre vegades inferiors.

S’ha pogut determinar que l’aplicació de tecnologies innovadores de l’estalvi hídric, com la reutilització d’aigües grises i pluvials i l’ús de tecnologies més eficients en les instal·lacions, piscines i zones verdes, són elements claus per a la millora de la sostenibilitat i competitivitat del sector turístic català. Concretament, segons aquest estudi elaborat per l’Institut d’Estudis Turístics de la Universitat de Girona i el Catalan Water Partnership, l’aplicació de tecnologies d’eficiència hídrica pot arribar a aconseguir un estalvi d’aigua d’entre el 20 i el 30% segons els sectors