Catalan Water Partnership | BioQuim_recue: un exemple on l’aliança dóna lloc a l’èxit
17465
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17465,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

BioQuim_recue: un exemple on l’aliança dóna lloc a l’èxit

Category
R+D and innovation
About This Project

El projecte “Desenvolupament i integració de tractaments biològics i d’oxidació química per a la reducció sostenible de micro-contaminants en aigües residuals” (BioQuim_rescue), va celebrar la reunió pública de cloenda i presentació de resultats el passat mes de juny a les instal·lacions d’ACCIÓ. L’objectiu global d’aquest projecte era la desenvolupar  tecnologies complementàries per a l’eliminació de compostos recalcitrants a diferents tipus d’aigües. Participen tres socis del CWP.

El projecte, liderat per Carburos Metálicos S.A, amb la participació d’altres 3 empreses catalanes: Aplicacions de la Catàlisis S.L., Aeris Tecnologies Ambientals S.L. i Hidronit Medio Ambiente S.L., ha comptat també amb el suport dels centres d’investigació MATGAS, BIO-GLS y AMIC. El projecte ha comptat amb un pressupost de gairebé 800.000 euros co-finançat per FEDER, ACCIÓ i les empreses en el marc del programa nuclis.

El resultat més destacable del projecte ha estat la integració conjunta dels tractaments biològics i químics, permetent la reducció de la concentració de contaminants recalcitrants en aigües residuals fins a nivells de parts per bilió (ppbs) avançant-se a la normativa europea. S’ha demostrat la viabilitat tècnica d’aquesta integració, el guany ambiental versus fer-lo per separat i a més a més, que aquest tractament d’aigües té un preu competitiu de mercat, assolint així els objectius inicials. A la jornada es va posar clarament de manifest l’èxit de la col·laboració entre grans empreses, petites i mitjanes empreses i centres de recerca, amb un objectiu comú, que no es podria haver assolit individualment. El finançament públic va ser també un factor clau per a tirar endavant un projecte de risc tècnic.