Catalan Water Partnership | Accions d’identificació d’oportunitats de negoci, suport en el creixement i consolidació d’empreses del CWP
17449
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17449,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Accions d’identificació d’oportunitats de negoci, suport en el creixement i consolidació d’empreses del CWP

Category
Projects Business Development
About This Project

L’objectiu d’aquest projecte cooperatiu es va centrar en facilitar que cinc empreses del CWP poguessin identificar reptes estratègics i tinguessin suport en l’aplicació d’un projecte d’innovació estratègica o de reforç de la seva activitat mitjançant l’entrada en nous mercats o sectors. El CWP té en aquest projecte un exemple de com pot actuar com una plataforma per les empreses per promoure la innovació estratègica o en el seu model de negoci. Les empreses del CWP que han participat en el projecte són: Lavola, Protecmed, Laboratori Oliver-Rodes, Hidrotec i Adasa.

Concretament, el projecte es va desenvolupar en tres fases diferenciades:

  • Fase 1. Formació i treball cooperatiu entre les empreses participants. Identificació inicial de noves oportunitats de negoci de la mà d’un consultor expert, en aquest cas es va comptar amb el suport de LTC Project.
  • Fase 2. Projectes individuals d’implantació inicial d’un projecte de introducció en nous mercats internacionals, nous segments de negoci o noves oportunitats de negoci. Cada empresa va seleccionar un projecte i va treballar amb un consultor expert.
  • Fase 3: Compartir resultats entre els participants i difusió en el CWP.

El projecte s’ha dut a terme entre el 2014 i el 2015 i ha comptat amb el suport d’ACCIO en la seva línia per la millora competitiva de clústers. Entre els projectes realitzats hi ha des de l’impuls d’un pla d’internacionalització a Colòmbia d’una enginyeria, la introducció d’una nova tecnologia a Espanya d’una solució innovadora per canonades, una nova línia de negoci de formació on-line, el canvi estratègic en la xarxa de distribució internacional o l’impuls d’una nova línia de negoci de co-sostenibilitat.