Catalan Water Partnership | El CWP va celebrar la I Jornada d’Immersió estratègica
16808
post-template-default,single,single-post,postid-16808,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

El CWP va celebrar la I Jornada d’Immersió estratègica

El CWP va celebrar la I Jornada d’Immersió estratègica

Les jornades van tenir lloc els dies 14 i 15 de novembre de 2013 a Barcelona, i es trobaven obertes a tot el sector de l’aigua, van reunir 110 representants d’entitats del sector: laboratoris, consultories, enginyeries, empreses de productes i serveis relacionats amb el tractament d’aigua, centres tecnològics, universitats, junt amb spin-offs i emprenedors.

L’objectiu de les jornades era promoure la reflexió estratègica de tots els agents de la cadena de valor del negoci de l’aigua a Catalunya i impulsar la internacionalització i la innovació de les empreses del clúster. Es va comptar amb experts internacionals com el sr. Gasson del Global Water Intelligence, i representants d’altres clústers com el sr. Edilberto Baquero del Netherlands Water Partnership.

Un dels grans objectius del clúster és millorar la competitivitat de les empreses catalanes del sector del tractament de l’aigua, centrant-se sobretot en la innovació. Per exemplificar això es va organitzar també una taula d’R+D amb participants de la UB, AMPHOS21, CTM, ICRA i LEITAT on s’han explicat els resultats de projectes europeus on han participat socis del CWP i com es transfereixen els resultats a les empreses. En total s’han presentat 8 projectes que donen una idea del potencial i capacitat en R+D en el sector aigua a Catalunya.

Finalment, també es van organitzar trobades entre 9 emprenedors i el sector de l’aigua, després que cada spin-off hagués presentat el seu projecte. Hi havien spin-offs de les universitats de Barcelona, Rovira i Virgili, autònoma i UPC. Les trobades van permetre conèixer noves tecnologies i models de negoci innovadors pel sector de l’aigua. Aquesta jornada ha estat cofinançada per ACC10 i pel projecte Waterdiss de l’empresa Amphos21.

No Comments

Post A Comment