Catalan Water Partnership | El CWP celebra la seva segona Jornada d’Immersió Estratègica i Innovació:
16199
post-template-default,single,single-post,postid-16199,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

El CWP celebra la seva segona Jornada d’Immersió Estratègica i Innovació:

El CWP celebra la seva segona Jornada d’Immersió Estratègica i Innovació:

Les jornades varen tenir lloc els passats dies 20 i 21 de novembre a Barcelona. Va ser un acte obert a tot el sector de l’aigua, que van reunir més de 120 representants d’entitats del sector: laboratoris, consultories, enginyeries, empreses de productes i serveis relacionats amb el tractament d’aigua, centres tecnològics, universitats, emprenedors, així com representants de l’administració.

L’objectiu de les jornades era promoure la reflexió estratègica de tots els agents de la cadena de valor del negoci de l’aigua a Catalunya, mitjançant sessions d’intercanvi d’experiències i coneixements sobre internacionalització, innovació, convocatòries d’R+D i desenvolupament de negoci. Es va comptar amb la participació del Secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Sr. Josep Enric Llebot que va afirmar en la inauguració que “Catalunya és forta en empreses del sector de l’aigua i del sector dels residus. Les empreses tenen tradició, expertesa i reconeixement internacional. El Catalan Water Partnership és una exitosa iniciativa, que proporciona als seus integrants més oportunitats i una major resiliència en un context internacional d’alta competència”. També va participar el segon dia de la Jornada el Director General d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, sr. Antoni Ma Grau que va destacar que estan treballant en àrees estratègiques del sector de l’aigua per potenciar la internacionalització de les empreses i la atracció de inversió estrangera per fer de Catalunya una regió de referència global.

Un dels gran objectius del clúster és millorar la competitivitat de les empreses catalanes del sector de l’aigua, basant-se sobretot en la innovació. Per exemplificar això es van organitzar conferències amb la presència d’experts com: Frank Rogalla, Director IT.Aqualia, Idsart Dijkstra de KWR o el sr. Juan Lema de la Universitat de Santiago de Compostela. També es va organitzar una taula de “Transferència de resultats de R+D al mercat”, en la qual van participar empreses i centres de recerca com ADASA, MATGAS, CTM, LEITAT, la UB i UdG. Així mateix es va presentar la comunitat d’aigua RIS3CAT que està liderant el CWP junt amb diversos agents de l’aigua com el CTM i la UdG, i també es van compartir les oportunitats que properament oferirà el WATER JPI aquest 2015.

També es va comptar amb una taula de debat en la qual es van explicar les oportunitats d’internacionalització existents a la Regió andina, Perú i Xile, a l’àrea del Mediterrani i a Àsia amb experts d’empreses com Amphos21, o amb agents i institucions com l’IEMED, la Casa Àsia o ACCIO. També van participar en ponències empreses de referència els seus sectors com la cadena hotelera Melià, DAMM o Danone mitjançant els seus responsables de la gestió d’aigua i medi ambient que van compartir la seva perspectiva sobre els reptes que representa aquest recurs en les seves companyies i les polítiques d’estalvi i eficiència d’aigua que han aplicat. La darrera taula es va orientar a conèixer els nous fons de capital risc i de suport a l’emprenedoria en el sector aigua i el sector clean tech, com VENTO el fons d’Aqualogy o Fluidra Accelera, així com el programa Ecoemprenedors XXI de Barcelona Activa o els programes de La Caixa Capital risc.

La cloenda de les Jornada la va dur a terme el president del CWP, Jaume Carol, en ella va fer un resum de com s’havien desenvolupat les jornades, al mateix temps que va fer esment de la gran presència durant els dos dies i va aprofitar per incentivar i donar suport de cares a les pròximes jornades.Aquesta jornada ha estat cofinançada per ACC10, l’ agencia catalana per la competitivitat empresarial, i pel projecte REWAGEN liderat per l’empresa LEITAT. Si voleu disposar de les presentacions poseu-vos en contacte a info@cwp.cat .
En aquest enllaç podeu accedir a un resum de les mateixes i al programa:

Programa de la Jornada

Resum de les conferències de la jornada

Noticies de premsa de la jornada:

No Comments

Post A Comment