Catalan Water Partnership | Dra. Sara Gabarrón, project manager del CWP participa al programa especial de TV3 sobre “El futur de l’aigua”
20020
post-template-default,single,single-post,postid-20020,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Dra. Sara Gabarrón, project manager del CWP participa al programa especial de TV3 sobre “El futur de l’aigua”

Dra. Sara Gabarrón, project manager del CWP participa al programa especial de TV3 sobre “El futur de l’aigua”

La Dra. Sara Gabarrón, project manager del Catalan Water Partnership, va participar al programa especial de TV3 sobre “El futur de l’aigua” que va tenir lloc al dipòsit del pla de l’aigua de Lleida,  explicant la importància de la innovació en el futur de l’aigua i la necessitat d’invertir en R+D per aconseguir-ho.

El programa volia ser una eina de reflexió sobre l’estalvi i la gestió de l’aigua, amb l’objectiu  de conscienciar l’espectador sobre la importància d’estalviar aigua, ja que el nivell actual de les reserves supera el 50%, però no arriba al 60%, tot i les pluges i les nevades de les últimes setmanes.

El debat va ser moderat per Tomàs Molina i va comptar amb la participació dels experts del sector de l’aigua: Jordi Agustí, director de l’Agència Catalana de l’Aigua; Ramon Folch, membre de l’Institut d’Estudis Catalans, Eloi Badia, vicepresident de l’Àrea de Medi Ambient de l’AMB i Míriam Planas, portaveu d’Aigua és Vida.

Els temes principals del debat van ser les infraestructures d’aigua i les opcions alternatives a guarda-la en embassaments, com és la producció d’aigua potable a les dessalinitzadores o la reutilització a partir de les depuradores i potabilitzadores. També es van tractar les polítiques d’aigua i la gestió de l’aigua potable, tant pel territori com per la natura. A més a més, dels efectes del canvi climàtic i com poder adaptar-nos-hi.

La Dra. Gabarrón va remarcar la importància de pensar en un futur innovador i intentar plantejar-nos l’opció de tancar el cicle de l’aigua com l’opció, no com una de les opcions. Actualment, encara tenim barreres tecnològiques, socials i legislatives sobre les quals hem seguir treballant. Per aquest motiu, és molt importat invertir en innovació, en R+D, seguir treballant per intentar arribar a una situació més sostenible.

També es van incloure reportatges presentats per l’equip de meteoròlegs de TV3, on es tractaven diversos temes al voltant de la gestió de l’aigua, en un dels quals va participar Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat.

Finalment, el programa va acabar amb un xat en directe, on els espectadors exposaven les seves preguntes sobre l’aigua i la sequera, enviaven vídeos i fotos o consells d’estalvi d’aigua que duen a terme a la seva vida quotidiana, i obtenien comentaris i respostes per part de l’equip de meteoròlegs de TV3.

Podeu veure el debat complet a: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/especial/el-futur-de-laigua/video/5749033/

Dra. Sara Gabarrón, project manager del Catalan Water Partnership.

Dra. Sara Gabarrón, project manager del Catalan Water Partnership.

No Comments

Post A Comment