Catalan Water Partnership | 24 novembre- Webinar: Espècies exòtiques invasores en Sistemes de Reg. Reptes i Solucions Tècniques
26303
post-template-default,single,single-post,postid-26303,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

24 novembre- Webinar: Espècies exòtiques invasores en Sistemes de Reg. Reptes i Solucions Tècniques

24 novembre- Webinar: Espècies exòtiques invasores en Sistemes de Reg. Reptes i Solucions Tècniques

Data: 24/11/2021
Hora: 12.00-13.45h
Lloc: Online a través de Microsoft Teams

Una espècie exòtica invasora (EEI) pot interactuar de diferents maneres amb l’ambient en el qual s’introdueix. Aquestes invasions es caracteritzen, entre altres coses, per tenir alta taxa de creixement, gran capacitat d’adaptació, forta capacitat de dispersió i, a més, per no tenir enemics naturals en el nou ecosistema, de manera que s’expandeixen ràpidament i ocupen d’una manera efectiva el territori.

A nivell econòmic, els impactes sobre l’ús de l’aigua tenen efectes extraordinaris, amb xifres que s’eleven a milions d’euros (Ludyanskiy et al., 1993). Sobre les obres i infraestructures hidràuliques, els principals problemes derivats de la presència massiva d’aquestes EEI giren al voltant de la obturació més o menys important de captacions i conduccions d’aigua, per fixació de l’espècie (“biofouling”) en parets i fons de dipòsits, reixes, canonades, etc. amb els costos que això comporta tant a nivell de funcionament (eficiència, interrupcions, sobreescalfament, etc.) com de manteniment (tractaments, actuacions, etc.) (Palau et al., 2004).

El present webinar vol presentar solucions i eines tecnològiques adequades a les necessitats pel que fa a la problemàtica de les espècies invasores dins de les comunitats de regants.

Inscripcions obertes.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.