Catalan Water Partnership | El CWP organitza un taller per promoure projectes cooperatius entre els seus associats
19706
post-template-default,single,single-post,postid-19706,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

El CWP organitza un taller per promoure projectes cooperatius entre els seus associats

El CWP organitza un taller per promoure projectes cooperatius entre els seus associats

El passat 23 de Gener el CWP va organitzar una sessió taller per promoure propostes de projectes cooperatius en el marc del clúster. A la sessió van participar-hi més d’una vintena d’entitats associades al CWP que van poder intercanviar propostes, identificar sinèrgies i oportunitats entre associats i amb el propi CWP.

Concretament, la sessió va dividir-se en dos grans blocs: (i) presentació de les principals línies de finançament específiques per a clústers i entitats associades i (ii) taller-netowrking per identificar i promoure nous projectes cooperatius.

El CWP va introduir les principals línies d’ACCIO i del Ministeri especifiques per a clústers, així com algunes de les convocatòries on el CWP ha participat darrerament (i.e. línies d’ajuts de l’Agència de Residus de Catalunya i del Departament d’Agricultura) o bé, ha promogut projectes entre associats (i.e. Nuclis o RetosCooperación), a partir de casos d’exemple. Així mateix, es va comptar amb la participació de la Sra. Glòria Prats, Cap de Catalunya Clusters, qui va presentar casos d’èxit de projectes d’altres clústers de Catalunya que van ser de gran interès entre els participants per identificar noves oportunitats de cooperació en el marc del clúster.

D’altra banda, el taller-networking va centrar-se entorn a tres temàtiques clau: Economia Circular, 4.0 – Smart Water Systems i Millora de competitivitat, permetent als participants participar en més d’una taula rodona de treball. Concretament, a partir dels mapes mentals generats entre tots els assistents el CWP identificarà les temàtiques de més interès per tal d’intentar promoure iniciatives entorn aquestes propostes al llarg del 2018.

Cal destacar que al llarg del 2017 el CWP ha presentat com a partner, subcontractat o coordinador 27 propostes de projectes presentats a convocatòries per concurrència competitiva. Entre els projectes 5 corresponen a convocatòries europees, 7 a nivell estatal, 7 a ACCIO i 8 a la resta d’organismes de la Generalitat de Catalunya. D’aquestes propostes 12 corresponen a projectes d’R+D i innovació, 6 a internacionalització i 8 a projectes per a la millora de la competitivitat, interclúster i reptes de gestió de l’aigua a Catalunya. De totes les propostes realitzades tenim 14 propostes aprovades, 5 denegades i 8 pendents de resoldre. En aquestes propostes han participat més de 50 associats del CWP.  A més a més, durant el 2017 hem executat molts dels projectes aprovats durant el 2016.

No Comments

Post A Comment