Catalan Water Partnership | El CWP celebra el II Fòrum d’Innovació del sector de l’aigua amb més d’un centenar d’assistents
20068
post-template-default,single,single-post,postid-20068,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

El CWP celebra el II Fòrum d’Innovació del sector de l’aigua amb més d’un centenar d’assistents

El CWP celebra el II Fòrum d’Innovació del sector de l’aigua amb més d’un centenar d’assistents

El passat 20 de març el CWP va celebrar el II Fòrum d’Innovació del Sector de l’Aigua a la Sala d’Actes de l’IDAEA-CSIC a Barcelona. L’acte, que va tenir un gran èxit d’assistència, essent necessari tancar les inscripcions uns dies abans de l’acte per haver arribat a més de 120 inscrits, s’ha posicionat com un esdeveniment clau en el sector per identificar les principals eines i oportunitats de finançament d’iniciatives i projectes d’R+D, així com per conèixer les innovacions tecnològiques i els projectes d’R+D+ique s’estan duent a terme amb la participació i/o lideratge d’entitats catalanes.

L’acte va ser inaugurat pel Vicepresident del CWP, el Sr. Jordi Cros, juntament amb el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Sr. Jordi Agustí, i el Director de l’IDAEA, Dr. Joan Grimalt.

En el primer bloc de la sessió, dedicat a les eines i oportunitats de finançament, la Sra. Maria José Tomas del CDTI va presentar les principals línies de finançament i oportunitats, per al sector, fent èmfasi a les convocatòries actualment obertes com per exemple, les iniciatives PRIMA i WATERWORKS. Així mateix, la Sra. Sandra Colom d’ACCIO va destacar les eines de les quals disposa l’administració per finançar les activitats d’R+D+i, destacant les Comunitats RIS3CAT, entre les que es troba la Comunitat d’Aigua, recentment aprovada. Finalment, el Sr. Samuel Reyes de l’ACA va comentar línies de subvenció per donar suport a l’R+D+i com a socis en projectes europeus i la propera línia d’1M€ per impuls innovació al món de l’aigua.

El gerent del CWP, Sr. Xavier Amores, va presentar els principals eixos estratègics del CWP, així com les principals activitats i oportunitats vinculades al clúster, destacant el gran nombre de projectes en execució vinculats a Industria 4.0, Economia Circular, Posicionament, Internacionalització i desenvolupament de negoci, a nivell estatal i internacional on hi participen més d’una cinquantena d’entitats associades.

Les ponències en format elevator pitch es van dividir en dos grans blocs, Innovacions tecnològiques i Projectes d’R+D. El bloc d’Innovacions tecnològiques va estar format per 5 ponències de les entitats Chemipol, Createch360, Hydrokemos, IDAEA-CSIC i Krypton Chemical, que van presentar els trets més rellevants de les seves innovacions en intervencions breus de 5 minuts. El mateix format es va seguir per a les ponències de projectes d’R+D+i, que es van dividir en tres grans blocs temàtics:(i) Control de Qualitat i Intel·ligència Artificial, amb la participació d’ATLL-UdG  i el Centre Tecnològic BETA (UVIC); (ii) Optimització energètica i Tractament d’aigües residuals, amb les ponències del grup BioremUAB, ICRA, PRUAB i UdG, i (iii) Revalorització i Tractament de Fangs, amb la participació Centre Tecnològic BETA (UVIC), CETAQUA, Centre Tecnològic LEITAT i UB.

Finalment, l’acte va comptar amb dues activitats de networking que van permetre la posada en comú d’idees i iniciatives, així com la identificació de noves oportunitats entre els assistents.

No Comments

Post A Comment