Catalan Water Partnership | Suggereix, un projecte d’investigació per potenciar i consolidar l’ús de l’aigua regenerada a Catalunya
23892
post-template-default,single,single-post,postid-23892,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Suggereix, un projecte d’investigació per potenciar i consolidar l’ús de l’aigua regenerada a Catalunya

Suggereix, un projecte d’investigació per potenciar i consolidar l’ús de l’aigua regenerada a Catalunya

El projecte Suggereix, una iniciativa catalana en la qual participen el Centre Tecnològic Eurecat, el Catalan Water Partnership (CWP), el Centre Tecnològic Cetaqua, l’Institut Català de Recerca de l’Aigua i la Universitat Politècnica de Catalunya, pretén analitzar la incorporació de l’aigua regenerada per a altres usos.

El projecte neix amb la voluntat de donar resposta a diversos interrogants sobre la gestió de l’aigua regenerada, com la identificació i adaptació de les metodologies d’anàlisi de risc per a la salut humana, rendiment, impacte ambiental i costos de les principals tecnologies per a la regeneració d’aigües residuals. També es centrarà en fer un seguiment de contaminants orgànics traça i microbiològics identificant les millors metodologies d’anàlisi i monitorització on-line de contaminants orgànics traça i microbiològics. El projecte Suggereix preveu desenvolupar metodologies que facilitin la presa de decisions a l’hora de gestionar contaminants orgànics traça i microbiològics en esquemes de reutilització, tot analitzant la legislació sobre l’aigua regenerada, tant a nivell nacional com internacional.

Per donar compliment als seus objectius, durà tres proves pilot a Tossa de Mar, Lloret de Mar i Sant Joan Despí. A Tossa per promocionar la circularitat es l’ús de l’aigua, es pretén validar els diferents usos de l’aigua regenerada, com els usos actuals de reg de jardins públics. També es validaran usos futurs considerant el tractament amb tecnologia de membrana.

El projecte Suggereix compta amb un comitè d’experts per avaluar el compliment dels objectius. Aquest està composat per experts de l’Agència Catalana de l’Aigua, l’Agència de Salut Pública de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Aigües de Barcelona, Aigües del Prat, Aigües de Tarragona (Aitasa) i la Universitat de Barcelona.

—–

Notícia de l’Agència Catalana de l’Aigua.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.