Catalan Water Partnership | 16 clústers catalans viatgen a Nova York i Washington per explorar aliances estratègiques
20953
post-template-default,single,single-post,postid-20953,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

16 clústers catalans viatgen a Nova York i Washington per explorar aliances estratègiques

16 clústers catalans viatgen a Nova York i Washington per explorar aliances estratègiques

  • Es tracta de la VII Strategic Training Week, una iniciativa organitzada per ACCIÓ a través del programa Catalonia Clusters, que té l’objectiu de promoure l’agrupació d’empreses i entitats d’un mateix sector per impulsar la seva competitivitat.
  • Al llarg de la setmana, els participants han realitzat més de 60 reunions amb agents de l’ecosistema de Nova York i Washington, com ara Google, el Banc Mundial o el BID, a banda de rebre formació especialitzada.
  • Els clústers catalans que han participat en aquest viatge són el Catalan Water Partnership, el Beauty Cluster, MODACC, el Kid’s Cluster, el Packaging Cluster, Railgrup, Indescat, CENFIM, EDUTECH, ClústerMAV, Innovi, el Clúster Foodservice, el Clúster Audiovisual de Catalunya, Solartys, el Clúster de Salut Mental de Catalunya i FEMAC.

 

 

 16 clústers catalans van viatjar a Nova York amb l’objectiu d’explorar aliances amb aquest ecosistema de referència. Aquest viatge s’emmarca en la VII Strategic Training Week, una iniciativa organitzada per ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement–, a través de les Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions a Nova York i Washington DC.

Durant el viatge, els representants dels clústers catalans han realitzat més de 60 reunions individuals amb agents de l’ecosistema de Nova York, com ara la multinacional Google o una acceleradora local de l’àmbit de la tecnologia. També han participat en reunions a les seus del Banc Mundial i el Banc Interamericà de Desenvolupament a Washington D.C amb els responsables dels programes sectorials d’aquests organismes en matèries com l’aigua.

El CWP ha mantingut reunions amb les tres principals associacions d’aigua als EUA per explorar possibles col·laboracions com la WATER ENVIRONMENTAL FOUNDATION, la NACWA (National Associaton of Clean Water Agencies) o la NAWC, així com conèixer potencials clústers de l’aigua americans amb els quals establir relacions.

A banda, els participants han rebut formació especialitzada en l’àmbit de l’estratègia de la mà de la professora de la Universitat de Columbia i experta en innovació Rita Guther McGrath, i del professor de Cornell University, Samuel Bacharach, expert en gestió d’organitzacions; així com en el desenvolupament dels clústers, amb Eric Hansen, un dels fundadors de TCI Network, una xarxa especialitzada en el suport als clústers. Així mateix, els clúster managers han mantingut trobades de networking amb directius catalans que treballen en l’ecosistema nord-americà.

Font de la notícia.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.