Catalan Water Partnership | 15 juliol – Iniciativa transregional per a la gestió de l’aigua en l’agricultura i l’agroalimentació
25539
post-template-default,single,single-post,postid-25539,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

15 juliol – Iniciativa transregional per a la gestió de l’aigua en l’agricultura i l’agroalimentació

15 juliol – Iniciativa transregional per a la gestió de l’aigua en l’agricultura i l’agroalimentació

El sector agroalimentari és un dels pilars de l’economia mundial actual i un dels elements clau d’aquesta indústria és l’aigua. L’aigua és un recurs essencial en moltes etapes, des de la producció (reg) fins a la transformació dels aliments (processament, neteja i desinfecció). El sector agroalimentari consumeix enormes volums d’aigua, amb dues qüestions principals que es repeteixen en el context del canvi climàtic i l’esgotament dels recursos: optimitzar la quantitat d’aigua necessària per evitar el malbaratament i les pèrdues, i limitar
l’impacte i la recuperació de l’aigua de procés, que sovint es considera aigua residual i s’aboca al medi ambient.

La gestió de l’aigua segueix sent un dels principals reptes mediambientals de la indústria actual i és essencial continuar amb els esforços de sostenibilitat per reduir el consum d’aigua i reduir l’impacte mediambiental. L’Euroregió Pirineus-Mediterrània està especialment preocupada per aquestes qüestions, donada l’escassetat de recursos a la regió mediterrània. també és un territori que comparteix sectors agroindustrials comuns com la viticultura, l’olivicultura o la producció de carn. És oportú compartir i potenciar les habilitats i coneixements que s’han desenvolupat en aquest territori per revitalitzar el teixit econòmic després de la situació de COVID el 2020.

La iniciativa Agro & Aigua pretén desenvolupar la xarxa i l’intercanvi de coneixements intersectorials entre organitzacions del sector agroalimentari i del sector de l’aigua. Més concretament, aquesta proposta pretén construir una associació dinàmica i innovadora entre els sectors agroalimentari i de l’aigua, entre les regions d’Occitània, Catalunya i Balears.

15 de juliol – virtual
Agro & Aigua # 1:
Optimització de l’ús de l’aigua en l’agricultura
La primera part està dedicada a la gestió de l’aigua en l’agricultura amb l’objectiu d’abastar les qüestions quantitatives i qualitatives de l’aigua:
– Com utilitzar menys aigua i de forma més eficient en els cultius? Aquest tema abasta les eines digitals de presa de decisions per al reg de precisió, les tècniques de reg
innovadores i la recollida d’aigua.
– Quins són els problemes relacionats amb la qualitat de l’aigua? Com mesurar la qualitat de l’aigua i com procedir per a un control continu?
– Quines són les necessitats de les cooperatives agrícoles en aquest àmbit?

Inscripcions.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.